golv och kakel logo

Mål i sikte med Dospace lokaler i Spiralen

Mål i sikte med Dospace lokaler i Spiralen

Etapp två av Dospace lokaler i Spiralen påbörjades i oktober 2023 och nu närmar sig vår kollega Tomas Stöbe snabbt mållinjen efter ett år med projektet.

Efter framgången med etapp ett är etapp två av Dospace lokaler i Spiralen 1 i Norrköping nu i full gång. Där har Tomas varit sysselsatt med att lägga golv och sätta kakel i alla möjliga olika konstellationer.

– Just nu färdigställer jag industriparkett som kommer att harmonisera med det befintliga golvet i glaselipsen. Vi har också arbetat med kakelsättning på köksöar och andra köksytor och kommer inom kort att installera kakel i det utrymme som ska bli cateringkök.

En av de första delarna Tomas gav sig på under renoveringen av etapp två var toalettavdelningarna.

– Toaletterna är snarlika varandra utseendemässigt, men en detalj som skiljer dem åt är användningen av mosaikkakel på väggarna och golven i vissa av toaletterna. Det kommer att bli fint, säger Tomas.

Kakelsättning på köksöar och andra köksytor

Från affärer till kontorslokal

Kontoren är utrustade med textilgolv och parkett längs de gemensamma ytorna, vilket har varit huvudfokus i arbetet.

– Textil på kontor blir alltmer populärt. Det absorberar ljudet och skapar en lugnare atmosfär samtidigt som det ger en mer avslappnad känsla. Tidigare fanns det oro kring allergier med textil, men materialen har förbättrats avsevärt. På golv med andra material virvlar dammet lättare.

Vissa rum är helt täckta med textil, både på golv och väggar.

– I ett större rum möjliggör det tysta möten, medan de mindre rummen fungerar som telefonrum. Vi klär väggarna med tjocka textilmattor och paneler. Vi har också använt textil och korkväggar i vissa bås för att kunna fästa anteckningar och annat. Totalt finns det tolv telefonbås tillgängliga i den delen av lokalerna som vi arbetar med just nu.

Nu närmar sig vår kollega Tomas Stöbe snabbt mållinjen efter ett år med projektet

Tre fjärdedelar av ytan i denna etapp består av parkettgolv och vår plan är att vara helt klara med golven vecka 12. Därefter kommer ytbehandling att påbörjas och göra bygget redo för inflyttning.

– Jag trivs att jobba med detta projekt. Ordning och reda, bra samarbete med andra hantverkare och roliga uppgifter.

Har du ett projekt du behöver hjälp med?